bewaar
Penne met gerookte makreel en cavolo nero
Penne met gerookte makreel en cavolo nero
bewaar

Penne met gerookte makreel en cavolo nero

Mediterraan avondje eten? Deze week met vis en cavolo nero!

30 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

400 g

cavolo nero - palmkool

1 zak

puntpaprikamix

5 el

(olijf)olie

300 g

penne

20 g

verse platte peterselie

1

citroen

400 g

tomatenblokjes

200 g

crème fraîche

260 g

verse gerookte makreelfilet

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Mediterraan avondje eten? Deze week met vis en cavolo nero!

Aan de slag

1

Snijd de knoflook en de cavolo nero fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, cavolo nero, paprika, peper en eventueel zout 4 min. op middelhoog vuur. Voeg 200 ml water toe en stoof nog 6 min. met de deksel op de pan. Schep regelmatig om.

2

Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook, voeg de penne toe en kook 10 min. Giet af.

3

Snijd ondertussen de peterselie grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes. Doe de tomatenblokjes met de peterselie, 1 el citroensap, de crème fraîche, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Verwarm de tomatensaus in een pan op laag vuur.

4

Meng de tomatensaus en ⅔ van de makreel door de pasta. Roer het citroenrasp en 1 el citroensap door de cavolo nero en verdeel over diepe borden. Verdeel de pasta en de rest van de makreel erover en leg er een plakje citroen bij.

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Welmoed Chardonnay.