bewaar
Penne met gerookte makreel en saus van avocado en spinazie
Penne met gerookte makreel en saus van avocado en spinazie
bewaar

Penne met gerookte makreel en saus van avocado en spinazie

Al eens kamut gegeten? Of makreel in avocadosaus? Lekker verrassend!

30 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

eetrijpe avocado's

1 teen

knoflook

1

citroen

1 bos

radijs

300 g

verse spinazie

300 g

kamut penne pasta

65 g

pijnboompitten

260 g

verse gerookte makreelfilet

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Al eens kamut gegeten? Of makreel in avocadosaus? Lekker verrassend!

Aan de slag

1

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in parten. Was de radijsjes en snijd in kwarten. Snijd de spinazie grof.

2

Breng een pan ruim water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook in 8 min. beetgaar.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Schep uit de pan en laat afkoelen op een bord.

4

Haal ondertussen met een soeplepel 1 kopje kookvocht uit het pastawater. Pureer de avocado, knoflook, de helft van de spinazie en het pastawater met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Giet de pasta af en meng het citroenrasp, de avocadosaus en de rest van de spinazie erdoor. Verdeel met de radijs, makreel en pijnboompitten over de borden en serveer met de citroenparten. Serveer direct.

tip

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Flaxbourne Pinot Grigio.