Pompoen-wortelsoep met naan
Pompoensoep blijft een van onze favorieten in de herfst.
Ingrediënten
4 personen
1
perssinaasappel
400 g
koelverse pompoenstukjes
500 g
geschrapte worteltjes
1 l
vegetarische groentebouillon van tablet
270 ml
kokosmelk
1 el
hot currypoeder
2
naanbroden
100 g
groentechips
Dit heb je nodig
soeppan
staafmixer
Aan de slag
Rasp de oranje schil van ½ sinaasappel en pers de helft van de vrucht uit. Doe het sinaasappelrasp en -sap met de pompoen, wortel, bouillon, kokosmelk en currypoeder in een (soep)pan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan koken. Roer regelmatig.
Bereid ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep met de chips en het naanbrood.
Pompoen-wortelsoep met naan
Pompoensoep blijft een van onze favorieten in de herfst.

hoofdgerecht
null personen
490 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de oranje schil van ½ sinaasappel en pers de helft van de vrucht uit. Doe het sinaasappelrasp en -sap met de pompoen, wortel, bouillon, kokosmelk en currypoeder in een (soep)pan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan koken. Roer regelmatig.
Bereid ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep met de chips en het naanbrood.
combinatietip:Lekker met rucolacress (of broccocress, een kiemgroente met een pittige smaak).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 perssinaasappel
400 g koelverse pompoenstukjes
500 g geschrapte worteltjes
1 l vegetarische groentebouillon van tablet
270 ml kokosmelk
1 el hot currypoeder
2 naanbroden
100 g groentechips
Dit heb je nodig
soeppan
staafmixer