bewaar
Pompoen-wortelsoep met naan
Pompoen-wortelsoep met naan
bewaar

Pompoen-wortelsoep met naan

Pompoensoep blijft een van onze favorieten in de herfst.

15 min. bereiden
250waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

perssinaasappel

400 g

koelverse pompoenstukjes

500 g

geschrapte worteltjes

1 liter

vegetarische groentebouillon van tablet

270 ml

kokosmelk

1 el

hot currypoeder

2

naanbroden

100 g

groentechips

Dit heb je nodig

  • soeppan

  • staafmixer

Pompoensoep blijft een van onze favorieten in de herfst.

Aan de slag

1

Rasp de oranje schil van ½ sinaasappel en pers de helft van de vrucht uit. Doe het sinaasappelrasp en -sap met de pompoen, wortel, bouillon, kokosmelk en currypoeder in een (soep)pan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan koken. Roer regelmatig.

2

Bereid ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep met de chips en het naanbrood.

tip

combinatietipLekker met rucolacress (of broccocress, een kiemgroente met een pittige smaak).