Thaise kip met spitskool en romige kokosrijst
Oost meets west in deze heerlijke curry met kip en spitskool.

Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 ml kokosmelk
- 275 g notenrijst
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g kipfiletblokjes
- 1 tl Thai red currypoeder*
- 400 g gesneden spitskool
- 400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
- 3 el zoete chilisaus
- 15 g verse koriander
Keukenspullen
- wok
Bereiden
- Breng de kokosmelk met ruim water en eventueel zout aan de kook en kook de rijst met de deksel op de pan op middelhoog vuur in 8 min. gaar Giet af, doe de rijst terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
- Verhit ondertussen de olie in de wok en roerbak de kip en curry 5 min. Voeg de spitskool en wokgroente toe en roerbak 3 min. Voeg de chilisaus toe en roerbak 1 min.
- Snijd de koriander grof. Verdeel de kokosrijst en het kip-groentemengsel over 4 borden en garneer met de koriander.
bereidingstip:
Ben je niet zo’n fan van koriander? Laat dit kruid dan achterwege of verminder naar smaak de hoeveelheid.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 655 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 61 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 215 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Thaise kip met spitskool en romige kokosrijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Thaise kip met spitskool en romige kokosrijst
- 400 ml kokosmelk
- 275 g notenrijst
Breng de kokosmelk met ruim water en eventueel zout aan de kook en kook de rijst met de deksel op de pan op middelhoog vuur in 8 min. gaar.
Giet af, doe de rijst terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g kipfiletblokjes
- 1 tl Thai red currypoeder*
Verhit ondertussen de olie in de wok en roerbak de kip en curry 5 min.
- 400 g gesneden spitskool
- 400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
- 3 el zoete chilisaus
Voeg de spitskool en wokgroente toe en roerbak 3 min. Voeg de chilisaus toe en roerbak 1 min.
- 15 g verse koriander
Snijd de koriander grof. Verdeel de kokosrijst en het kip-groentemengsel over de borden en garneer met de koriander.
bereidingstip:
Ben je niet zo’n fan van koriander? Laat dit kruid dan achterwege of verminder naar smaak de hoeveelheid.