bewaar
Thaise kip met spitskool en romige kokosrijst
Thaise kip met spitskool en romige kokosrijst
bewaar

Thaise kip met spitskool en romige kokosrijst

Oost meets west in deze heerlijke curry met kip en spitskool.

15 min. bereiden
redelijk pittig
111waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 ml

kokosmelk

275 g

notenrijst

2 el

traditionele olijfolie

300 g

kipfiletblokjes

1 tl

Thai red currypoeder*

400 g

gesneden spitskool

400 g

Chinese wokgroente kool & sugarsnaps

3 el

zoete chilisaus

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • wok

Oost meets west in deze heerlijke curry met kip en spitskool.

Aan de slag

1

Breng de kokosmelk met ruim water en eventueel zout aan de kook en kook de rijst met de deksel op de pan op middelhoog vuur in 8 min. gaar Giet af, doe de rijst terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.

2

Verhit ondertussen de olie in de wok en roerbak de kip en curry 5 min. Voeg de spitskool en wokgroente toe en roerbak 3 min. Voeg de chilisaus toe en roerbak 1 min.

3

Snijd de koriander grof. Verdeel de kokosrijst en het kip-groentemengsel over 4 borden en garneer met de koriander.

tip

bereidingstipBen je niet zo’n fan van koriander? Laat dit kruid dan achterwege of verminder naar smaak de hoeveelheid.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.