Bruschette met dadel en mozzarella
Knapperig hapje uit de Italiaanse keuken, wedden dat de schaal in no time leeg is?

Advertentie
Ingrediënten
- 1 ciabatta afbakbrood
- 4 el extra vierge olijfolie
- 7 g kruiden voor slakkenboter
- 250 buffelmozzarella
- 10 dadels zonder pit
- 40 g rucola
- 2 el cremaceto classico, 55% balsam
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uiteinden van het brood en snijd de rest in 20 sneetjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Meng de olie met de kruiden en bestrijk de sneetjes brood ermee. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant tot bruschette. Neem uit de oven.
- Snijd ondertussen 20 plakjes van de mozzarella. Halveer de dadels en snijd in dunne reepjes.
- Verdeel de rucola over de bruschette en beleg ze met de plakjes mozzarella. Verdeel de cremaceto en dadels erover.
bereidingstip:
Je kunt de bruschette 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar in een afgesloten bak zodat ze knapperig blijven.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 95 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 135 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Bruschette met dadel en mozzarella
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bruschette met dadel en mozzarella
- 1 ciabatta afbakbrood
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uiteinden van het brood en snijd de rest in 20 sneetjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
- 4 el extra vierge olijfolie
- 7 g kruiden voor slakkenboter
Meng de olie met de kruiden en bestrijk de sneetjes brood ermee.
Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant tot bruschette. Neem uit de oven.
- 250 buffelmozzarella
- 10 dadels zonder pit
Snijd ondertussen 20 plakjes van de mozzarella. Halveer de dadels en snijd in dunne reepjes.
- 40 g rucola
- 2 el cremaceto classico, 55% balsam
Verdeel de rucola over de bruschette en beleg ze met de plakjes mozzarella. Verdeel de cremaceto en dadels erover.
bereidingstip:
Je kunt de bruschette 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar in een afgesloten bak zodat ze knapperig blijven.