Riso­sa­la­de met ma­kreel, ro­de biet & ru­co­la

Riso, ook wel orzo genoemd, is een pastasoort in de vorm van rijst. In Italië eten ze het vaak in de soep. Wij in een vrolijk gekleurde salade.

(38) waardeer
italiaans lunch Riso, ook wel orzo genoemd, is een pastasoort in de vorm van rijst. In Italië eten ze het vaak in de soep. Wij in een vrolijk gekleurde salade. 4 personen
3 38

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 lunchbakjes of weckpotten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de riso volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem de pompoenpitten uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Meng de appel met de biet en mierikswortel. Meng de azijn met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de pasta met de dressing door de bieten en verdeel over 4 lunchbakjes of weckpotten.
  4. Snijd de rucola grof en verdeel achtereenvolgens de makreel, rucola en pompoenpitten over de bakjes. Sluit de bakjes of potten af en bewaar op een koele plek of max. 4 uur buiten de koelkast. Schep vlak voor serveren om.

bereidingstip:

Je kunt de salade tot en met stap 3 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast.

variatietip:

Ook lekker met gerookte makreel zwarte peper.

Tip:

Deze risosalade bevat veel mineralen: deze zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling. De makreelfilet en olijfolie bevatten goede vetten

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Risosalade met makreel, rode biet & rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Riso­sa­la­de met ma­kreel, ro­de biet & ru­co­la

1
1
  • 200 g riso pasta

Kook de riso volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.

2
2
  • 50 g pompoenpitten

Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3

Neem de pompoenpitten uit de pan en laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 1 jazz-appel

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne).

5
5
  • 400 g geraspte bietjes
  • ½ el mierikswortel in pot

Meng de appel met de biet en mierikswortel.

6
6
  • 2 el appelciderazijn
  • 3 el traditionele olijfolie

Meng de azijn met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Meng de pasta met de dressing door de bieten en verdeel over de lunchbakjes of weckpotten.

8
8
  • 75 g rucola
  • 260 g verse gerookte makreelfilet met peper

Snijd de rucola grof en verdeel achtereenvolgens de makreel, rucola en pompoenpitten over de bakjes.

9
9

Sluit de bakjes of potten af en bewaar op een koele plek of max. 4 uur buiten de koelkast. Schep vlak voor serveren om.

bereidingstip:

Je kunt de salade tot en met stap 3 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast.

variatietip:

Ook lekker met gerookte makreel zwarte peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.