bewaar
Rode-kidneybonensalade met gerookte makreel
Rode-kidneybonensalade met gerookte makreel
bewaar

Rode-kidneybonensalade met gerookte makreel

Superlekker lunchgerecht. En zo klaar. Dat is dubbel genieten.

15 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

snoepkomkommers

½ bosje

radijs

15 g

verse platte peterselie

310 g

kikkererwten in blik

310 g

rode kidneybonen in blik

½ teen

knoflook

1

citroen

2 el

traditionele olijfolie

85 g

rucola

150 g

graatloze gerookte makreelfilet

50 g

ongezouten pecannoten

Superlekker lunchgerecht. En zo klaar. Dat is dubbel genieten.

Aan de slag

1

Snijd de snoepkomkommers en de radijs in dunne plakjes en de peterselie grof. Spoel de kikkererwten en rode kidneybonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken.

2

Pers de knoflook. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten. Meng het citroensap met de olie, de knoflook en peper en eventueel zout. Schep alles met de rucola door elkaar. Breek de makreelfilet in stukken en leg op de salade. Hak de pecannoten grof en strooi erover. Serveer met de citroenparten.

bewaartipLunch to go? Je kunt de salade een ½ dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Neem de dressing en noten apart mee.

variatietipLiever geen vis? Verdeel dan gerookte kip(reepjes) over deze rode-kidneybonensalade.