Ro­de-kid­ney­bo­nen­sa­la­de met ge­rook­te ma­kreel

Superlekker lunchgerecht. En zo klaar. Dat is dubbel genieten.

(2) waardeer
lunch Superlekker lunchgerecht. En zo klaar. Dat is dubbel genieten. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de snoepkomkommers in dunne plakjes en de peterselie fijn. Doe de kikkererwten en rode kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Pers een halve citroen uit en snijd de andere helft in parten. Meng de olie met het citroensap en pers de knoflook erboven. Klop tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Meng in een schaal de rode kidneybonen met de komkommer, kikkererwten, radijsmix en peterselie en schep om met de dressing. Verdeel de gerookte makreelfilet erover en serveer met de citroenparten.

variatietip:

Liever geen vis? Verdeel dan gerookte kip(reepjes) over deze rode-kidneybonensalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 01-02

Rode-kidneybonensalade met gerookte makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de-kid­ney­bo­nen­sa­la­de met ge­rook­te ma­kreel

1
1
  • 3 snoepkomkommers
  • 15 g peterselie

Snijd de snoepkomkommers in dunne plakjes en de peterselie fijn.

2
2
  • 310 g kikkererwten in blik
  • 310 g rode kidneybonen in blik

Doe de kikkererwten en rode kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

3
3
  • 1 citroen
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 teen knoflook

Pers een halve citroen uit en snijd de andere helft in parten. Meng de olie met het citroensap en pers de knoflook erboven.

4
4

Klop tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 150 g rauwkost radijsmix

Meng in een schaal de rode kidneybonen met de komkommer, kikkererwten, radijsmix en peterselie en schep om met de dressing.

6
6
  • 150 g graatloze gerookte makreelfilets

Verdeel de gerookte makreelfilet erover en serveer met de citroenparten.

variatietip:

Liever geen vis? Verdeel dan gerookte kip(reepjes) over deze rode-kidneybonensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.