Ro­de-kid­ney­bo­nen­sa­la­de met ge­rook­te ma­kreel

Superlekker lunchgerecht. En zo klaar. Dat is dubbel genieten.

(7) waardeer
lunch Superlekker lunchgerecht. En zo klaar. Dat is dubbel genieten. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de snoepkomkommers en de radijs in dunne plakjes en de peterselie grof. Spoel de kikkererwten en rode kidneybonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Pers de knoflook. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten. Meng het citroensap met de olie, de knoflook en peper en eventueel zout. Schep alles met de rucola door elkaar. Breek de makreelfilet in stukken en leg op de salade. Hak de pecannoten grof en strooi erover. Serveer met de citroenparten.

variatietip:

Liever geen vis? Verdeel dan gerookte kip(reepjes) over deze rode-kidneybonensalade.

bewaartip:

Lunch to go? Je kunt de salade een ½ dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Neem de dressing en noten apart mee.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Rode-kidneybonensalade met gerookte makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de-kid­ney­bo­nen­sa­la­de met ge­rook­te ma­kreel

1
1
  • 3 snoepkomkommers
  • ½ bosje radijs
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd de snoepkomkommers en de radijs in dunne plakjes en de peterselie grof.

2
2
  • 310 g kikkererwten in blik
  • 310 g rode kidneybonen in blik

Spoel de kikkererwten en rode kidneybonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken.

3
3
  • ½ teen knoflook
  • 1 citroen
  • 2 el traditionele olijfolie

Pers de knoflook. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten. Meng het citroensap met de olie, de knoflook en peper en eventueel zout.

4
4
  • 85 g rucola
  • 150 g graatloze gerookte makreelfilets
  • 50 g ongezouten pecannoten

Schep alles met de rucola door elkaar. Breek de makreelfilet in stukken en leg op de salade. Hak de pecannoten grof en strooi erover.

5
5

Serveer met de citroenparten.

variatietip:

Liever geen vis? Verdeel dan gerookte kip(reepjes) over deze rode-kidneybonensalade.

bewaartip:

Lunch to go? Je kunt de salade een ½ dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Neem de dressing en noten apart mee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.