bewaar
Quinoasalade met kidneybonen en feta
Quinoasalade met kidneybonen en feta
bewaar

Quinoasalade met kidneybonen en feta

20 min. bereiden
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

(witte) quinoa

1

guacamolepakket

400 g

kidneybonen in blik

4 el

traditionele olijfolie

200 g

snackpaprika

75 g

rucola

15 g

verse koriander

150 g

feta

Aan de slag

1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Doe de quinoa in een ruime schaal.

2

Rasp ondertussen de groene schil van de schoongeboende limoen (uit het pakket) en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap in een kommetje. Spoel de kidneybonen af en laat uitlekken in een vergiet.

3

Snipper de sjalot, snijd de knoflook (uit het pakket) zo fijn mogelijk en voeg toe aan de limoen.

4

Snijd het steeltje van de rode peper (uit het pakket). Halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg toe aan de limoen.

5

Snijd de tomaat (uit het pakket) in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe bij de limoen.

6

Klop met de olie tot een saus. Breng op smaak met zout en meng met de kidneybonen door de quinoa.

7

Snijd de paprika’s in ringen en meng met de rucola door het bonenmengsel.

8

Halveer de avocado’s (uit het pakket), verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in blokjes en voeg toe aan de salade.

9

Snijd de koriander grof en meng door de bonen­salade.Verkruimel de feta en strooi over de salade.

bereidingstipWacht met het snijden en toevoegen van de avocado tot vlak voor serveren. De rest van de salade kun je 1 dag van tevoren bereiden.

Quinoasalade met adukibonen en feta

Instructievideo - 04:15 min.