bewaar
Aspergebroccoli-quiche met oerkaas
Aspergebroccoli-quiche met oerkaas
bewaar

Aspergebroccoli-quiche met oerkaas

Aspergebroccoli is het slanke zusje van de broccoli. De smaak is iets milder en zoeter en doet een beetje denken aan groene asperges.

20 min. bereiden
35 min. oventijd
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

sjalot

2 tenen

knoflook

46 g

ansjovisfilets in olie in blik

270 g

rol vers bladerdeeg

2

middelgrote eieren

1

citroen

250 ml

kookroom light

100 g

oerkaas

200 g

aspergebroccoli

3 el

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 28 cm)

Aspergebroccoli is het slanke zusje van de broccoli. De smaak is iets milder en zoeter en doet een beetje denken aan groene asperges.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de sjalotten in de lengte in parten. Snijd de knoflook fijn. Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Snijd de ansjovis in stukjes.

2

Verhit de olie en fruit de sjalot, knoflook en ansjovis 8 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur en breng op smaak met peper. Vet de quichevorm in en bekleed met het bladerdeeg.

3

Klop de eieren los. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het citroenrasp en 2 el -sap met de eieren en room. Breng op smaak met peper. Rasp de kaas. Roer door het room-kaasmengsel.

4

Verdeel het sjalot-ansjovismengsel over de bodem van de quichevorm en leg de aspergebroccoli erop. Schenk het room-kaasmengsel erover. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer de quiche warm, lauw of koud.

tip

variatietipJe kunt in plaats van oerkaas ook belegen 50+ kaas gebruiken.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.