bewaar
Glutenvrije bloemkoolpizza
Glutenvrije bloemkoolpizza
bewaar

Glutenvrije bloemkoolpizza

Een mooie samenwerking: jij belegt de pizza, de oven doet de rest. En ook fijn: alles glutenvrij!

35 min. bereiden
45 min. oventijd
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

bloemkool

100 g

gezouten cashewnoten

150 g

geraspte Parmezaanse kaas

2

middelgrote eieren

2 tl

gedroogde oregano

2

rode uien

1

gele paprika

250 g

mozzarella

135 g

pesto arrabbiata

50 g

zwarte olijven zonder pit

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

Een mooie samenwerking: jij belegt de pizza, de oven doet de rest. En ook fijn: alles glutenvrij!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal ze in 2 delen samen met de cashewnoten en Parmezaanse kaas in de keukenmachine tot fijn kruim. Doe het mengsel in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Voeg de oregano toe. Kneed met de hand tot deeg.

2

Spreid het bloemkooldeeg in een ovale vorm uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bodem minimaal ½ cm dik is. Bak de bodem in ca. 30 min. onder in de oven stevig en goudbruin.

3

Snijd ondertussen uien en paprika’s in dunne ringen. Snijd de mozzarella in plakken. Bestrijk de bodem met de pesto en beleg de pizza met ui, paprika en mozzarella. Verdeel de olijven erover. Bak de pizza ca. 15 min. in het midden de oven. Bestrooi met het basilicum.

tip

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.