Granola
Superontbijt: yoghurt met krokante granola. Deze versie met kokos en cranberry’s maak je heel makkelijk zelf.

Advertentie
Ingrediënten
- 95 g ongebrande hazelnoten
- 6 el vloeibare honing
- 6 el zonnebloemolie
- 300 g havermout
- 55 g geraspte kokos
- 100 g pompoenpitten
- 150 g gedroogde cranberry's
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de hazelnoten grof. Meng de hazelnoten, honing, olie, havermout en kokos in een kom.
- Strooi het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. krokant. Schep elke 10 min. om. Neem de granola uit de oven en laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen. Meng de afgekoelde granola met de pompoenpitten en cranberry’s.
- Bewaar in een afgesloten pot. Je kunt de granola maximaal 2 weken bewaren.

Granola
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 250 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 27 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 5 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Granola
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Granola

Verwarm de oven voor op 170 °C.

- 95 g ongebrande hazelnoten
Hak de hazelnoten grof.

- 6 el vloeibare honing
- 6 el zonnebloemolie
- 300 g havermout
- 55 g geraspte kokos
Meng de hazelnoten, honing, olie, havermout en kokos in een kom.

Strooi het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. krokant. Schep elke 10 min. om.

- 100 g pompoenpitten
- 150 g gedroogde cranberry's
Neem de granola uit de oven en laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen. Meng de afgekoelde granola met de pompoenpitten en cranberry’s.

Bewaar in een afgesloten pot. Je kunt de granola maximaal 2 weken bewaren. Lekker!