bewaar
Granola
Granola
bewaar

Granola

Superontbijt: yoghurt met krokante granola. Deze versie met kokos en cranberry’s maak je heel makkelijk zelf.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur wachten
248waarderingen

Ingrediënten

15 porties

95 g

ongebrande hazelnoten

6 el

vloeibare honing

6 el

zonnebloemolie

300 g

havermout

55 g

geraspte kokos

100 g

pompoenpitten

150 g

gedroogde cranberry's

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Superontbijt: yoghurt met krokante granola. Deze versie met kokos en cranberry’s maak je heel makkelijk zelf.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de hazelnoten grof. Meng de hazelnoten, honing, olie, havermout en kokos in een kom.

2

Strooi het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. krokant. Schep elke 10 min. om. Neem de granola uit de oven en laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen. Meng de afgekoelde granola met de pompoenpitten en cranberry’s.

3

Bewaar in een afgesloten pot. Je kunt de granola maximaal 2 weken bewaren.

tip

Granola

Instructievideo - 01:24 min.