bewaar
Aspergebroccoli met spek en tijm
Aspergebroccoli met spek en tijm
bewaar

Aspergebroccoli met spek en tijm

Het kleine zusje van broccoli doet het goed als feestelijk bijgerecht.

15 min. bereiden
8 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

aspergebroccoli

150 g

Zeeuws spek

3 takjes

verse tijm

1 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 30 cm)

Het kleine zusje van broccoli doet het goed als feestelijk bijgerecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de aspergebroccoli in 2 min. beetgaar. Giet af, doe in een vergiet en spoel koud onder stromend water.

2

Omwikkel steeds 3 à 4 struikjes aspergebroccoli met 1 plakje spek en leg in de ovenschaal. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel met de olie over de aspergebroccoli.

3

Bak de aspergebroccoli met spek ca. 8 min. in het midden van de oven.

tip

bereidingstipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietipLekker bij de beef Wellington