As­per­ge­broc­co­li met spek en tijm

Het kleine zusje van broccoli doet het goed als feestelijk bijgerecht.

(14) waardeer
mediterraan bijgerecht Het kleine zusje van broccoli doet het goed als feestelijk bijgerecht. 4 personen
2 14

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de aspergebroccoli in 2 min. beetgaar. Giet af, doe in een vergiet en spoel koud onder stromend water.
  2. Omwikkel steeds 3 à 4 struikjes aspergebroccoli met 1 plakje spek en leg in de ovenschaal. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel met de olie over de aspergebroccoli.
  3. Bak de aspergebroccoli met spek ca. 8 min. in het midden van de oven.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker bij de beef Wellington

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 465 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Aspergebroccoli met spek en tijm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge­broc­co­li met spek en tijm

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 400 g aspergebroccoli

Kook de aspergebroccoli in 2 min. beetgaar. Giet af, doe in een vergiet en spoel koud onder stromend water.

3
3
  • 150 g Zeeuws spek

Omwikkel steeds 3 à 4 struikjes aspergebroccoli met 1 plakje spek en leg in de ovenschaal.

4
4
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 el traditionele olijfolie

Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel met de olie over de aspergebroccoli.

5
5

Bak de aspergebroccoli met spek ca. 8 min. in het midden van de oven.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Lekker bij de beef Wellington

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.