Aspergebroccoli met spek en tijm
Het kleine zusje van broccoli doet het goed als feestelijk bijgerecht.
Ingrediënten
4 personen
400 g
aspergebroccoli
150 g
Zeeuws spek
3 takjes
verse tijm
1 el
traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 30 cm)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de aspergebroccoli in 2 min. beetgaar. Giet af, doe in een vergiet en spoel koud onder stromend water.
Omwikkel steeds 3 à 4 struikjes aspergebroccoli met 1 plakje spek en leg in de ovenschaal. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel met de olie over de aspergebroccoli.
Bak de aspergebroccoli met spek ca. 8 min. in het midden van de oven.
Aspergebroccoli met spek en tijm
Het kleine zusje van broccoli doet het goed als feestelijk bijgerecht.

bijgerecht
null personen
165 kcal
15 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de aspergebroccoli in 2 min. beetgaar. Giet af, doe in een vergiet en spoel koud onder stromend water.
Omwikkel steeds 3 à 4 struikjes aspergebroccoli met 1 plakje spek en leg in de ovenschaal. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel met de olie over de aspergebroccoli.
Bak de aspergebroccoli met spek ca. 8 min. in het midden van de oven.
bereidingstip:Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast.
combinatietip:Lekker bij de beef Wellington
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)400 g aspergebroccoli
150 g Zeeuws spek
3 takjes verse tijm
1 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 30 cm)