Roerbaksoep met surimi

Advertentie
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels oosterse roerbakolie (fles a 250 ml)
- 1 zak Chinese groentemix (400 g)
- 2 visbouillontabletten
- 3 eetlepels gembersiroop (flesje a 25 cl)
- 3 eetlepels vissaus (fles a 200 ml)
- 2 bakjes surimiflakes (vis, a 125 ml)
- 1 pak roerbakrijst (250 g)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Knoflook pellen en snipperen. In wok olie verhitten, knoflook en groentemix ca. 3 minuten roerbakken. 1 liter water, bouillontabletten, gembersiroop en vissaus toevoegen. Geheel aan de kook brengen. Intussen surimi in stukjes snijden. Zodra soep kookt, rijst in soep strooien en ca. 4 minuten koken. Laatste minuut surimi toevoegen en meeverwarmen. Soep op smaak brengen met peper en vissaus. Lekker met kroepoek.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 430 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 72 g
- vet 9 g