Mosselen in Marokkaanse tomatensaus

Advertentie
Ingrediënten
- 4 kilo verse mosselen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 gedroogd chilipepertje
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels djinten (gemalen komijn)
- 2 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
- 2 theelepels koenjit (gemalen geelwortel)
- 1 theelepel piment
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 dl witte wijn
- 1 zakje verse koriander (15 g)
Keukenspullen
- grote mossel- of soeppan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mosselen grondig wassen. Kapotte exemplaren en mosselen die wijd openstaan, en na een ferme tik niet sluiten, verwijderen. Uien en knoflook pellen en fijn snipperen. Olie verhitten en ui en knoflook 1 minuut fruiten. Chilipepertje erboven verkruimelen en gemalen komijn, koriander, geelwortel en piment toevoegen. Specerijen al roerend 1 minuut meebakken. Wijn en tomatenblokjes toevoegen, doorroeren en saus ca. 2 minuten laten sudderen. Mosselen in saus scheppen, deksel op pan leggen. Op hoog vuur mosselen 5-8 minuten koken, tot ze allemaal open zijn. Pan zo nu en dan flink omschudden. Intussen blaadjes van takjes koriander plukken. Mosselen met schuimspaan op grote serveerschaal scheppen, ongeopende exemplaren weggooien. Tomatensaus over mosselen schenken en bestrooien met koriander. Serveer er pide bij (plat Turks brood) of geroosterde shoarmabroodjes.
Tip:
Geen grote pan? Verdeel de saus dan over twee pannen en bereid de mosselen in twee gedeeltes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 255 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 11 g
- vet 14 g