Salade van zoete aardappel met cevichedressing
De pittige dressing past perfect bij het zoete van de aardappel en de winterpeen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g zoete aardappelen
- 100 g winterpeen
- 1 citroen (schoongeboend)
- 2 sjalotten
- 4 el extra vierge olijfolie
- 4 takjes verse koriander
- 1 tl gemalen chilipeper (uit molen)
- 125 g verse granaatappelpitjes
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Schil de zoete aardappelen en peen. Snijd ze met de keukenmachine in dunne plakken. Kook de aardappel en peen 2 min. en giet af.
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe het rasp in een kom. Snijd de sjalotten in flinterdunne ringen. Doe bij het rasp. Voeg 4 el citroensap en de olie toe. Breng eventueel op smaak met zout.
- Snijd de korianderblaadjes fijn. Doe de helft samen met de chilipeper bij het rasp en sap.
- Leg de aardappel en peen op een schaal. Schenk er de cevichedressing over. Garneer met de granaatappelpitjes en rest van de korianderblaadjes.
serveertip:
Lekker met gebakken entrecote of zalmfilet.

Salade van zoete aardappel met cevichedressing
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 220 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 26 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 50 mg
- vezels 4 g
Pittigheid
Ook te zien in
Salade van zoete aardappel met cevichedressing
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Salade van zoete aardappel met cevichedressing

- 400 g zoete aardappelen
- 100 g winterpeen
Schil de zoete aardappelen en peen. Snijd ze met de keukenmachine in dunne plakken.

Kook de aardappel en peen 2 min. en giet af.

- 1 citroen
- 2 sjalotten
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe het rasp in een kom. Snijd de sjalotten in flinterdunne ringen. Doe bij het rasp.

- 4 el extra vierge olijfolie
Voeg 4 el citroensap en de olie toe. Breng eventueel op smaak met zout.

- 4 takjes verse koriander
- 1 tl gemalen chilipeper
Snijd de korianderblaadjes fijn. Doe de helft samen met de chilipeper bij het rasp en sap.

- 125 g verse granaatappelpitjes
Leg de aardappel en peen op een schaal. Schenk er de cevichedressing over. Garneer met de granaatappelpitjes en rest van de korianderblaadjes. Lekker!
serveertip:
Lekker met gebakken entrecote of zalmfilet.