bewaar
Aspergebroccoli met sesam & gepocheerde kip met sambal
Aspergebroccoli met  sesam & gepocheerde kip met sambal
bewaar

Aspergebroccoli met sesam & gepocheerde kip met sambal

Door de aspergebroccoli te stomen blijft de smaak maximaal behouden. De kip pocheren we zodat-ie zacht gaart.

30 min. bereiden
redelijk pittig
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

sesamzaad

400 g

aspergebroccoli

1½ el

sesamolie

1 liter

kraanwater

2 tenen

knoflook

2 cm

verse gember

1½ el

sambal badjak

300 g

kipfilet

1½ el

sojasaus

1 tl

Saitaku rijstazijn

Door de aspergebroccoli te stomen blijft de smaak maximaal behouden. De kip pocheren we zodat-ie zacht gaart.

Aan de slag

1

Rooster het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Hang een metalen vergiet in een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat het vergiet het water niet raakt. Leg de aspergebroccoli in het vergiet en besprenkel met 1 el sesamolie. Leg een deksel op het vergiet en stoom de aspergebroccoli in 8 min. gaar.

3

Breng ondertussen een pan met 1 liter water, de knoflook, gember, 1 el sambal en eventueel zout aan de kook. Laat de smaken op laag vuur 5 min. in het water trekken.

4

Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte, zodat je gelijke filets hebt. Pocheer de kip in 10 min. gaar in de bouillon. Zorg ervoor dat de bouillon tegen de kook aan blijft, maar niet kookt.

5

Maak ondertussen een dressing van de sojasaus, rijstazijn en de rest van de sesamolie. Besprenkel de aspergebroccoli met de dressing en het sesamzaad. Serveer met de gepocheerde kip, een beetje kookvocht en de rest van de sambal erop.

tip

combinatietipLekker met pandanrijst.

algemeenJe kunt ook een stoommand of -pan gebruiken om de aspergebroccoli in te stomen.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.