bewaar
Ovengeroosterde pastinaak met aioli
Ovengeroosterde pastinaak met aioli
bewaar

Ovengeroosterde pastinaak met aioli

Snel gemaakt: je snijdt alle groenten in repen en dan gaan ze met wat kruiden de oven in.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
licht pittig
106waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

pastinaak

200 g

winterpeen

1

rode paprika

2 el

traditionele olijfolie

7.5 g

verse tijm

2 tl

grof zeezout

1 mespunt

gemalen chilipeper

100 g

aioli

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Snel gemaakt: je snijdt alle groenten in repen en dan gaan ze met wat kruiden de oven in.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en winterpeen en snijd in frieten. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika, snijd de paprika in repen.

2

Verdeel de pastinaak, winterpeen en paprika over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel over de groenten. Bestrooi met het zeezout en breng op smaak met chilipeper.

3

Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en beetgaar. Schep halverwege om. Doe de groenten in een schaal. Serveer met de aioli.

combinatietipLekker bij couscous(salade).

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.

Ovengeroosterde pastinaak met aioli

Snel gemaakt: je snijdt alle groenten in repen en dan gaan ze met wat kruiden de oven in.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig