Warme voorgerechten

Een goed begin is het halve werk. Met een mooi stukje vis of vlees vooraf is de toon gezet. Of kies je voor een pittige soep om de smaakpapillen wakker te schudden? Begin het diner goed met deze recepten voor warme voorgerechten.

Rozemarijnbouillon met paddenstoelen
Rozemarijnbouillon met paddenstoelen

Rozemarijnbouillon met paddenstoelen

Ingrediënten

voor 8 personen
  • 300 g paddenstoelen-seizoensmelange
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1.5 liter kraanwater
  • 3 paddenstoelenbouillontabletten
  • 1 el gedroogde paddenstoel
  • 2 stuks takje rozemarijn
Zet producten op mijn lijst
  1. Halveer de grote paddenstoelen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de paddenstoelen en knoflook 2 min. Voeg het water, de bouillontabletten, gedroogde paddenstoelen en takjes rozemarijn toe en breng aan de kook. Laat de bouillon 10 min. op laag vuur trekken. Breng de bouillon op smaak met peper. Verwijder de takjes rozemarijn en serveer de bouillon in diepe borden.