Vegetarische Turkse recepten
Vegetarische Turkse recepten

Vegetarische Turkse recepten

De beste vegetarische Turkse recepten? Bekijk de topselectie in dit overzicht. Van Turkse pilaf tot zelfgemaakte Turkse pizza en knapperige spinaziehapjes.

Turkse pilav met groenten
Turkse pilav met groenten

Turkse pilav met groenten

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 ui
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 winterpeen
  • 2 tomaten
  • 300 g bulgur
  • 100 g fijne diepvries tuinerwten
  • 750 ml water
  • 3 el verse munt
Zet producten op mijn lijst
  1. Snipper de ui. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui met de wortel en tomaat 3 min. Schep er de bulgur en bevroren erwten door en bak nog 1 min.
  2. Voeg het hete water toe en breng aan de kook. Kook de bulgur met de deksel op de pan in 10 min. zachtjes gaar. Snijd de blaadjes van de munt fijn.
  3. Neem de pan van het vuur en laat 5 min. afgedekt staan. Meng de munt, peper en eventueel zout door het bulgurmengsel (pilav). Lekker met gegrilde Wahid kipfilet.