Recepten met zeewolf

Het kerstdiner leent zich uitstekend voor chique visgerechten. Met deze recepten zet je de lekkerste zeewolf op tafel en maak je van jouw kerstavond echt een feest. Bekijk hier onze topselectie.

Zeewolf met amandelkorst en koriandermayonaise
Zeewolf met amandelkorst en koriandermayonaise

Zeewolf met amandelkorst en koriandermayonaise

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 zakje verse koriander
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 6 eetlepels yoghurtmayonaise
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 1 zakje garneeramandelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels roerbakolie
  • zout
  • 4 zeewolffilets
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • keukenmachine
  • bakpapier
  1. Van koriander 4 takjes bewaren, rest in keukenmachine doen. Sambal, gembersiroop en yoghurtmayonaise toevoegen en alles tot mooie egale mayonaise mengen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Van brood korstjes afsnijden. Brood in keukenmachine verkruimelen. Amandelen toevoegen en fijnmalen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olie en wat zout toevoegen en kort mengen.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bakplaat bekleden met bakpapier en zeewolffilets erop leggen. Amandelmengsel erover verdelen. Zeewolf in midden van oven ca. 15 minuten bakken. Intussen vier borden voorverwarmen. Zeewolffilets op borden leggen, mayonaise ernaast scheppen. Garneren met achtergehouden takjes koriander.