bewaar
Chinese gestoomde kip met peper
Chinese gestoomde kip met peper
bewaar

Chinese gestoomde kip met peper

15 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 struikje

tah tsai

3 stengels

sereh

1 eetlepel

4-seizoenenpeper

2

kipfilets

1 eetlepel

sesamolie

3 eetlepels

sojasaus

2 theelepels

sesamzaadjes

Dit heb je nodig

  • stapelbare bamboe stoommandjes

Aan de slag

Struikje Tah tsai wassen, droogslaan en in lengte in vieren snijden. Kwarten Tah tsai in stoommandje leggen. Stengels citroengras in lengte halveren en naast elkaar in andere stoommandje leggen. In vijzel met stamper of op plank peperkorrels met bolle kant van lepel fijnmaken. Kipfilets dwars op sereh leggen en bestrijken met helft van sesamolie. Gekneusde peper erover strooien. Wok tot net onder speciale stoomrekje met water vullen (of pan gebruiken waarop stoommandje precies past). Water aan de kook brengen. Stoommandje met Tah tsai op wokrekje of pan boven kokend water zetten. Hierop stoommandje met kip plaatsen en afsluiten met deksel. Tah tsai en kip in ca. 10 minuten gaar stomen. Intussen 2 borden voorverwarmen. Kwarten Tah tsai op borden rangschikken en rest van sesamolie en beetje sojasaus erover druppelen. Sesamzaadjes erover strooien. Kipfilets ernaast leggen. Rest van sojasaus in kleine kommetjes schenken en erbij geven. Serveren met pandanrijst.