bewaar
Snelle Thaise pompoensoep met kokosmelk
Snelle Thaise pompoensoep met kokosmelk
bewaar

Snelle Thaise pompoensoep met kokosmelk

Pompoensoep maken? Deze variant met gele curry, kokosmelk en koriander is lekker pittig!

15 min. bereiden
30 min. wachten
1028waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 tenen

knoflook

2 el

zonnebloemolie

850 g

flespompoen

1

handsinaasappel

250 g

winterpeen

35 g

yellow curry paste

400 g

kokosmelk

400 ml

groentebouillon van tablet

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Pompoensoep maken? Deze variant met gele curry, kokosmelk en koriander is lekker pittig!

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook en koriander grof. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Was ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in blokjes van 2 cm. Pel de sinaasappel en verdeel in partjes. Snijd de winterpeen in plakjes.

2

Doe de pompoen, winterpeen, sinaasappel en currypasta bij de ui. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en bestrooi met de koriander.

tip

bereidingstipLiever wat meer pit in de soep? Voeg dan het hele pakje currypasta toe.

Snelle thaise pompoensoep

Instructievideo - 02:41 min.