bewaar
Oosterse risotto
Oosterse risotto
bewaar

Oosterse risotto

In dit gerecht gaat risotto op de oosterse toer met gember, sojasaus en oesterzwammen.

30 min. bereiden
87waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

5 el

zonnebloemolie

1 tl

gemalen gember

150 g

oesterzwammen

300 g

risottorijst

900 ml

kraanwater

4 el

sojasaus

300 g

kipfilet

400 g

Chinese wokgroente taugé-rode paprika

In dit gerecht gaat risotto op de oosterse toer met gember, sojasaus en oesterzwammen.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Verhit in een braadpan 2 el olie en bak de ui met de gemberpoeder ca. 2 min. Maak de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Voeg de oesterzwammen toe en bak ca. 2 min mee. Voeg de risottorijst toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking met het water en 3 el sojasaus.

2

Snijd de kip in stukjes. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie. Bak hierin de kipfilet ca. 5 min. Voeg de groentemix toe en bak nog ca. 3 min. mee.

3

Schep de risottorijst en het groentekipmengsel door elkaar. Breng op smaak met de rest van de sojasaus, peper en zout.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Oosterse risotto

In dit gerecht gaat risotto op de oosterse toer met gember, sojasaus en oesterzwammen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig