bewaar
Kantonese mie met varkenshaas
Kantonese mie met varkenshaas
bewaar

Kantonese mie met varkenshaas

We halen geen Chinees, we maken het zelf.

20 min. bereiden
201waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

sojasaus

2 el

oestersaus

2 tl

vloeibare honing

300 g

varkenshaas

250 g

Chinese eiermie

3 el

zonnebloemolie

400 g

Chinese wokgroente taugé-rode paprika

1

gele paprika

We halen geen Chinees, we maken het zelf.

Aan de slag

1

Meng de sojasaus, oestersaus, honing en nootmuskaat tot een marinade. Snijd de varkenshaas in blokjes. Schep de varkenshaas door de marinade. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit de olie in een wok. Schep de varkenshaas uit de marinade, bewaar de marinade. Bak de varkenshaas al omscheppend 2 min. Snijd de paprika in reepjes. Voeg de roerbakmix en paprika toe en bak nog 4 min.

3

Voeg de marinade en mie toe en verwarm nog 2 min. Verdeel over de kommen.

variatietipVoeg voor een knapperig accent vlak voor serveren 1 bakje taugé (125 g) toe.