bewaar
Spaghetti puttanesca
Spaghetti puttanesca
bewaar

Spaghetti puttanesca

Deze snelle pasta is altijd lekker. Lekker pittig in de zomer en verwarmend in de winter.

15 min. bereiden
zeer pittig
394waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

40 g

ansjovisfilets in olie in blik

10 g

verse platte peterselie

300 g

spaghetti

2 el

traditionele olijfolie

2 tl

chilivlokken

800 g

tomatenblokjes

2 tl

gedroogde oregano

50 g

kappertjes

300 g

Kalamata-olijven zonder pit

Deze snelle pasta is altijd lekker. Lekker pittig in de zomer en verwarmend in de winter.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn en de ansjovis in stukjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de chilivlokken en knoflook 30 sec. Voeg de tomatenblokjes en oregano toe. Laat op hoog vuur 5 min. inkoken. Roer af en toe.

3

Laat de kappertjes en olijven uitlekken. Voeg de peterselie, ansjovis, kappertjes en olijven toe aan de saus en warm 3 min. mee. Giet de pasta af en meng door de saus. Serveer direct.

Spaghetti Puttanesca

Instructievideo - 03:25 min.