Spaghetti puttanesca
Deze snelle pasta is altijd lekker. Lekker pittig in de zomer en verwarmend in de winter.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 tenen knoflook
- 40 g ansjovisfilets in olie in blik
- 10 g verse platte peterselie (bakje à 20 g)
- 300 g spaghetti
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 tl chilivlokken
- 800 g tomatenblokjes (blik à 400 g)
- 2 tl gedroogde oregano
- 50 g kappertjes (potje à 100 g)
- 300 g Kalamata-olijven zonder pit (pot)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook fijn en de ansjovis in stukjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de chilivlokken en knoflook 30 sec. Voeg de tomatenblokjes en oregano toe. Laat op hoog vuur 5 min. inkoken. Roer af en toe.
- Laat de kappertjes en olijven uitlekken. Voeg de peterselie, ansjovis, kappertjes en olijven toe aan de saus en warm 3 min. mee. Giet de pasta af en meng door de saus. Serveer direct.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 63 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 1.115 mg
- vezels 5 g
Pittigheid
Ook te zien in
Spaghetti puttanesca
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaghetti puttanesca

- 2 tenen knoflook
- 40 g ansjovisfilets in olie in blik
- 10 g verse platte peterselie
Snijd de knoflook fijn en de ansjovis in stukjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.

- 300 g spaghetti
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

- 2 el traditionele olijfolie
- 2 tl chilivlokken
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de chilivlokken en knoflook 30 sec.

- 800 g tomatenblokjes
- 2 tl gedroogde oregano
Voeg de tomatenblokjes en oregano toe. Laat op hoog vuur 5 min. inkoken. Roer af en toe.

- 50 g kappertjes
- 300 g Kalamata-olijven zonder pit
Laat de kappertjes en olijven uitlekken. Voeg de peterselie, ansjovis, kappertjes en olijven toe aan de saus en warm 3 min. mee.

Giet de pasta af en meng door de saus. Serveer direct. Bon appétit!