bewaar
Pollo alla parmigiana
Pollo alla parmigiana
bewaar

Pollo alla parmigiana

25 min. bereiden
223waarderingen

Ingrediënten

1

ei

40 g

Parmezaanse kaas

2 tl

gedroogde oregano

2 el

paneermeel

300 g

spaghetti

400 g

kipfilet

2 el

bloem

130 ml

olijfolie

1 bak

romatomaten

1 zak

rucola

Aan de slag

1

Klop het ei los in een diep bord. Meng de kaas, oregano en het paneermeel in een ander diep bord.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bestrooi ondertussen de kip met de bloem en meng zodat alle stukken kip met een dun laagje bloem bedekt zijn. Haal de kipstukken 1 voor 1 door het ei en dan door het paneermeelmengsel. Zorg ervoor dat de stukken rondom bedekt zijn. Verhit 100 ml olie in een ruime koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 6 min. rondom bruin en gaar. Keer regelmatig. Laat uitlekken op keukenpapier.

3

Meng de tomaten met de rucola en de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en meng met het tomaatmengsel. Serveer de kip met de pasta.

tip

Vis en vlees bakken

Instructievideo - 00:58 min.