bewaar
Thaise kipcurry met venkel
Thaise kipcurry met venkel
bewaar

Thaise kipcurry met venkel

20 min. bereiden
199waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

2

venkelknollen

300 g

kipfilet

2 el

zonnebloemolie

4 el

panang currypasta

200 g

verse peultjes

400 ml

kokosmelk

200 ml

water

7.5 g

verse basilicum

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd ondertussen de onderkant van de venkelknollen en snijd de venkel in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een wok en fruit de currypasta 2 min. Voeg de kip, venkel en peultjes toe en bak al omscheppend 2 min. mee.

3

Voeg de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat de curry 7 min. op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de basilicum fijn. Verdeel de rijst en curry over 4 kommen. Bestrooi met het basilicum.

algemeenGebruik de rest van het basilicum eens in een smoothie.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Thaise kipcurry met venkel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig