Garnalen-mangosalade
De Thaise keuken bij je thuis.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g peultjes (zak 200 g)
- 1 limoen (schoongeboend)
- 2 tl sesamolie (flesje a 250 ml)
- 2 el Thaise zoete chilisaus (flesje a 250 ml)
- 1 cm verse gember (zakje a 150 g (ongeschild))
- 1 puntpaprika
- 1 mango
- 100 g botersla (zakje 100 g)
- 125 g jumbogarnalen (bakje 125 g)
Advertentie
Bereiden
- Kook de peultjes 2 min. in een bodem water. Spoel koud onder de kraan.
- Halveer de limoen. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in partjes. Meng het sap, de olie en chilisaus tot een dressing. Pers de gember met een knoflookpers boven de dressing en meng erdoor.
- Snijd het kapje van de paprika en snijd rondom de zaadlijsten los. Haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in ringen. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de mango tot aan de pit in dikke plakken. Snijd de plakken in blokjes.
- Doe de botersla in een schaal en verdeel de peultjes, paprika, mango en garnalen erover. Besprenkel met de dressing en serveer met de limoenpartjes. Lekker met wat blaadjes verse koriander.
bereidingstip:
U kunt de salade 2 uur van tevoren bereiden. Sprenkel de dressing er vlak voor serveren over.

Mango snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 150 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 3 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Garnalen-mangosalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Garnalen-mangosalade
- 200 g peultjes
Kook de peultjes 2 min. in een bodem water. Spoel koud onder de kraan.
- 1 limoen
- 2 tl sesamolie
- 2 el Thaise zoete chilisaus
- 1 cm verse gember
Halveer de limoen. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in partjes. Meng het sap, de olie en chilisaus tot een dressing. Pers de gember met een knoflookpers boven de dressing en meng erdoor.
- 1 puntpaprika
- 1 mango
Snijd het kapje van de paprika en snijd rondom de zaadlijsten los. Haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in ringen. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de mango tot aan de pit in dikke plakken. Snijd de plakken in blokjes.
- 100 g botersla
- 125 g jumbogarnalen
Doe de botersla in een schaal en verdeel de peultjes, paprika, mango en garnalen erover. Besprenkel met de dressing en serveer met de limoenpartjes. Lekker met wat blaadjes verse koriander.
bereidingstip:
U kunt de salade 2 uur van tevoren bereiden. Sprenkel de dressing er vlak voor serveren over.