Thaise bonen-tomatensalade

thais
bijgerecht
4 personen
3
58
Advertentie
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 2 limoenen
- 2 el vissaus (flesje 250 ml)
- 1 el suiker
- 2 zakken haricots verts ((a 150 g), steelaanzet en puntje verwijderen)
- 1 bakje romaatjes ((250 g), gehalveerd)
- 1 bakje basilicum ((15 g), alleen de blaadjes)
- 1 bakje koriander ((15 g), alleen de blaadjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Halveer de ui en snijd de helften in flinterdunne plakjes. Doe in een kommetje. Snijd de peper met de zaadjes in zo dun mogelijke ringetjes en doe bij de ui. Halveer 1 limoen en pers de vrucht uit. Voeg het sap met de vissaus en suiker toe aan de ui en peper. Meng tot de suiker is opgelost.
- Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 4 min. Doe in een zeef en spoel af onder koud stromend water.
- Verdeel de haricots verts over een platte schaal en leg de halve tomaatjes erop. Schep het ui-pepermengsel erover. Snijd de overgebleven limoen in partjes en leg die op de salade. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en strooi samen met de koriander over de salade. Lekker met pandanrijst en gebakken witvis.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 80 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 13 g
- vet 1 g