bewaar
Paprikaroomsoep
Paprikaroomsoep
bewaar

Paprikaroomsoep

Snelle soep voor als je snel aan tafel moet. Verrassend: je maakt 'm met smeerkaas.

25 min. bereiden
560waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3

rode paprika's

3 el

traditionele olijfolie

2 tl

paprikapoeder

200 g

Leerdammer smeerkaas

3 dl

water

1

kruidenbouillontablet

75 g

croutons met knoflook en kruiden

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Snelle soep voor als je snel aan tafel moet. Verrassend: je maakt 'm met smeerkaas.

Aan de slag

1

Pel en snipper de ui. Was de paprika's, maak ze schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui en paprika ca. 3 min. zachtjes. Voeg de paprikapoeder, smeerkaas, het water en bouillonblokje toe.

2

Laat de soep afgedekt ca. 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep in de keukenmachine en breng op smaak met peper en eventueel zout. Wrijf de soep door een zeef en verwarm nog ca. 1 min. Serveer met de croutons.