bewaar
Oosterse filetlapjes en komkommer
Oosterse filetlapjes en komkommer
bewaar

Oosterse filetlapjes en komkommer

20 min. bereiden
30 min. wachten
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 cm

verse gember

2 el

Japanse sojasaus

2 el

olijfolie

2 tl

sesamolie

1 el

donkerbruine basterdsuiker

2 tenen

knoflook

1 schaal

varkensfiletlapjes à la minute

2

komkommers

6 el

zoete chilisaus

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Rasp de gember fijn. Meng in een kom de gember, sojasaus, olijfolie, sesamolie, basterdsuiker en knoflook tot een marinade. Laat de varkensfiletlapjes hierin minimaal 30 min. marineren.

2

Snijd de komkommers in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Meng met de chilisaus.

3

Gril de filetlapjes op de barbecue in 4 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Schep de komkommer over de filetlapjes en serveer. Lekker met mie of noedels.

Vlees grillen op de barbecue

Instructievideo - 02:53 min.

Oosterse filetlapjes en komkommer

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig