Macaroni en ham
…en kaas en nog veel meer.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g macaroni
- 250 g champignons (bakje)
- 160 g schouderham (pakje)
- 25 g ongezouten roomboter
- 450 g nasi-bamigroente
- 200 ml crème fraîche (beker)
- 175 g belegen kaas
Advertentie
Bereiden
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het steeltje van de rode peper uit het groentepakket. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd de peper en champignons in reepjes. Snijd de ham in blokjes.
- Verhit de boter in een hapjespan. Houd de taugé apart en bak de peper, de rest van de groenten en de champignons 5 min. Schep de ham erdoor en bak nog 1 min. Zet het vuur laag.
- Schep de macaroni door de groenten, samen met de taugé, crème fraîche en helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de macaroni over de borden en serveer met de rest van de kaas.
bereidingstip:
Knapperig kaaskorstje? Schep de macaroni in een ingevette ovenschaal en strooi de kaas erover. Bak ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Rode peper schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 745 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 60 g
-
vet 41 g
waarvan verzadigd 23 g - natrium 855 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Macaroni en ham
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Macaroni en ham
- 300 g macaroni
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 250 g champignons
- 160 g schouderham
Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd de peper en champignons in reepjes. Snijd de ham in blokjes.
- 25 g ongezouten roomboter
- 450 g nasi-bamigroente
Verhit de boter in een hapjespan. Houd de taugé apart en bak de peper, de rest van de groenten en de champignons 5 min.
Schep de ham erdoor en bak nog 1 min. Zet het vuur laag.
- 200 ml crème fraîche
- 87½ g belegen kaas
Schep de macaroni door de groenten, samen met de taugé, crème fraîche en helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout.
- 87½ g belegen kaas
Verdeel de macaroni over de borden en serveer met de rest van de kaas.
bereidingstip:
Knapperig kaaskorstje? Schep de macaroni in een ingevette ovenschaal en strooi de kaas erover. Bak ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.