Bie­ten­stamp­pot met spek en ap­pel

Zoet, hartig, smeuïg en in een half uur op tafel.

(1.001) waardeer
hollands hoofdgerecht Zoet, hartig, smeuïg en in een half uur op tafel. 4 personen
4 1.001

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de spekreepjes in 6 min. knapperig. Voeg de ui toe en bak 4 min. mee.
  3. Schil ondertussen de bietjes en snijd in blokjes. Bak 4 min. mee met het spek-uimengsel.
  4. Snijd de ongeschilde appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes. Schep door het bietenmengsel.
  5. Giet de aardappelen af, maar vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree.
  6. Schep het bietenmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 13  g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Bietenstamppot met spek en appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­stamp­pot met spek en ap­pel

1
  • 1½ kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
  • 25 g ongezouten boter
  • 300 g gerookte spekreepjes

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de spekreepjes in 6 min. knapperig.

3
  • 1 ui

Voeg de ui toe en bak 4 min. mee.

4

Voeg de ui toe aan het spek en bak 1 min. mee.

5
  • 500 g gekookte bietjes

Schil ondertussen de bietjes en snijd ze in blokjes.

6

Bak 4 min. mee met het spek-uimengsel.

7
  • 1 Royal Gala appel

Snijd de ongeschilde appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes. Schep door het bietenmengsel.

8

Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op.

9
  • 25 g ongezouten boter

Stamp de aardappelen met de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree.

10

Schep het bietenmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.