Bij­zon­de­re kip-cae­sar­sa­la­de

Leuk om te serveren in eenpersoons glaasjes.

(110) waardeer
voorgerecht Leuk om te serveren in eenpersoons glaasjes. 4 personen
3 110

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook ⅘ van de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water, pel ze en snijd in stukken.
  2. Laat de ansjovisfilet uitlekken en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Meng met de mosterd en de azijn. Voeg al kloppend de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Doe de bloem in een diep bord. Klop het laatste ei in een ander diep bord los met wat water. Strooi het paneermeel op een derde bord. Bestrooi de kip met peper en zout en wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel.
  4. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 4 min. goudbruin. Schep de spinazie om met het ei en de dressing. Serveer met de kip.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 355 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Bijzondere kip-caesarsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bij­zon­de­re kip-cae­sar­sa­la­de

1
1
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in stukken.

2
2
  • 92 g ansjovisfilets in olie in blik
  • ½ teen knoflook
  • 1 el dijonmosterd
  • 2 el rodewijnazijn

Laat de ansjovisfilet uitlekken en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Meng met de mosterd en de azijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 8 el olijfolie extra vierge

Voeg al kloppend de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 4 el tarwebloem
  • 1 middelgroot ei
  • 1 el kraanwater

Doe de bloem in een diep bord. Klop het laatste ei in een ander diep bord los met wat water.

5
5
  • 4 el paneermeel
  • 320 g gerookte kipfiletreepjes

Strooi het paneermeel op een derde bord. Bestrooi de kip met peper en zout en wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel.

6
6
  • 8 el zonnebloemolie

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 4 min. goudbruin.

7
7
  • 150 g verse spinazie

Schep de spinazie om met het ei en de dressing. Serveer met de kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.