bewaar
Kantonese kip
Kantonese kip
bewaar

Kantonese kip

Beetje spicy door een rood pepertje, lekker met gewokte boontjes.

20 min. bereiden
pittig
187waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipfilet

1

ui

1 teen

knoflook

2 el

zonnebloemolie

1

rode peper

500 g

verse sperziebonen

175 ml

five spice woksaus

100 ml

kraanwater

250 g

Chinese eiermie

Beetje spicy door een rood pepertje, lekker met gewokte boontjes.

Aan de slag

1

Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kip met peper en zout. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en bak de kip in 2 min. goudbruin. Voeg de knoflook en de ui toe en bak 2 min. mee.

2

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in dunne reepjes. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Voeg de sperziebonen samen met de peper en de woksaus toe. Schenk er het water bij en laat ca. 8 min. met de deksel half op de pan op laag vuur stoven tot de sperziebonen beetgaar zijn. Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, verdeel over kommen en schep de Kantonese kip erop.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.