bewaar
Oosterse stamppot met gebakken vis
Oosterse stamppot met gebakken vis
bewaar

Oosterse stamppot met gebakken vis

30 min. bereiden
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

grote, iets kruimige aardappelen

300 g

pangasiusfilet

1 el

kruidenmix

4 el

olie

2

uien

1 struik

paksoi

100 ml

kokosmelk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 min. gaar. Dep de pangasiusfilet droog met keukenpapier en bestrooi met de kruidenmix. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de filet in 6-8 min. bruin en gaar.

2

Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de ui 1 min. Schep er de paksoisteel door en bak in 3-4 min. knapperig gaar. Voeg het paksoiblad toe en roerbak nog 1 min.

3

Giet de aardappelen af. Voeg de kokosmelk toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep er de paksoi door en breng op smaak met peper en zout. Schep de stamppot op 4 borden en leg er de gebakken vis bij.

algemeenVoeg voor een romig accent de rest van de kokosmelk toe bij het koken van rijst.