Mosselen met chorizo
De chorizo geeft de mosselen lekker veel smaak. Perfecte borrelhap met vrienden.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 100 g chorizo (worst)
- 1 ui
- 250 g vleestomaten
- 1 gedroogde laurierblaadjes
- 100 ml droge witte wijn
- ½ tl gemalen chilipeper
- 2 kg verse mosselen
- 2 el verse platte peterselie
Advertentie
Bereiden
- Snijd de chorizo in stukjes. Snipper de ui en snijd de tomaten in stukjes. Verhit een grote braad- of mosselpan en bak de chorizo zonder olie of boter zachtjes 3 min. Voeg de ui toe en fruit 3 min. mee. Voeg de tomaat, het laurierblaadje, de wijn en chilipeper toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot het grootste deel van het vocht verdampt is.
- Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de openstaande en beschadigde exemplaren.
- Voeg de mosselen toe aan de pan met het chorizomengsel. Doe de deksel op de pan en breng alles aan de kook. Kook de mosselen in 5 min. gaar. Schud de pan tussendoor een paar keer om.
- Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de mosselen met de peterselie.
Tip:
In september zijn mosselen op hun best. Deze Spaanse gekruide versie is een eenvoudige manier om eens iets anders op tafel te zetten dan het klassieke mosselrecept.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 305 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 970 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Mosselen met chorizo
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mosselen met chorizo

- 100 g chorizo (worst)
- 1 ui
- 250 g vleestomaten
Snijd de chorizo in stukjes. Snipper de ui en snijd de tomaten in stukjes.

Verhit een grote braad- of mosselpan en bak de chorizo zonder olie of boter zachtjes 3 min. Voeg de ui toe en fruit 3 min. mee.

- 1 gedroogde laurierblaadjes
- 100 ml droge witte wijn
- ½ tl gemalen chilipeper
Voeg de tomaat, het laurierblaadje, de wijn en chilipeper toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot het grootste deel van het vocht verdampt is.

- 2 kg verse mosselen
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de openstaande en beschadigde exemplaren.

Voeg de mosselen toe aan de pan met het chorizomengsel.

Doe de deksel op de pan en breng alles aan de kook. Kook de mosselen in 5 min. gaar. Schud de pan tussendoor een paar keer om.

- 2 el verse platte peterselie
Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de mosselen met de peterselie. Bon appétit!
Tip: Lekker met stokbrood.