bewaar
Tortillataart
Tortillataart
bewaar

Tortillataart

15 min. bereiden
15 min. oventijd
129waarderingen

Ingrediënten

4 personen

850 g

chilibonen in blik

1

eetrijpe avocado

8

tortillawraps

125 ml

sour cream

150 g

geraspte belegen kaas

200 ml

hot salsasaus

200 g

gemengde sla

6 el

yoghurtdressing

Dit heb je nodig

  • ronde ovenschaal (ca. 2.5 liter)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Verwarm de chilibonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

2

Spreid een tortilla uit in een ovenschaal. Schep ¼ van de chilibonen erop, verdeel 1 el zure room en 1 el kaas erover en dek af met een tortilla. Schep ⅓ van de avocado en salsasaus erop. Dek af met een tortilla. Herhaal het geheel tot de tortilla's op zijn.

3

Verdeel de rest van de kaas erover. Zet de taart in de oven en laat in ca. 15 min. warm worden en de kaas smelten. Meng de sla met de dressing. Serveer de taart met de sla.