bewaar
Moussaka
Moussaka
bewaar

Moussaka

Deze Griekse klassieker met aardappel, aubergine en gehakt blijft lekker!

45 min. bereiden
20 min. oventijd
665waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

aardappel

1 teen

knoflook

1

ui

5 el

traditionele olijfolie

500 g

rundergehakt

2 tl

gedroogde oregano

400 g

tomatenblokjes

2

aubergines

30 g

ongezouten roomboter

2 el

tarwebloem

400 ml

halfvolle melk

175 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Deze Griekse klassieker met aardappel, aubergine en gehakt blijft lekker!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in plakken. Kook ze 10 min. in water met wat zout en giet af. Fruit ondertussen de ui 4 min. in wat olie in een koekenpan. Bak de knoflook 1 min. mee.

2

Voeg het gehakt en oregano toe en bak het gehakt in 5 min. goudbruin. Voeg de tomaat toe en laat 15 min. garen. Breng op smaak met peper en zout.

3

Zet de oven aan op grillstand. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken en bestrijk deze dun met de olie. Bestrooi met peper en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en gril ze ca. 6 min.

4

Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot de roux bruin wordt. Schenk in delen de melk erbij en breng al roerend aan de kook. Laat ca. 15 min. op laag vuur indikken tot een gladde saus.

5

Schep het gehakt in de ovenschaal. Bedek met de aubergine en aardappel. Schenk de bechamel erover en bestrooi met de kaas. Bak de moussaka in het midden van de oven in 20 min. goudbruin.

bewaartipJe kunt de moussaka 1 dag van tevoren maken en op de dag zelf 20 min. opwarmen in een voorverwarmde oven van 200 °C.