bewaar
Oosterse wokschotel met snijbonen
Oosterse wokschotel met snijbonen
bewaar

Oosterse wokschotel met snijbonen

25 min. bereiden
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

250 g

verse gesneden snijbonen

3 el

traditionele olijfolie

180 g

tofu roerbakreepjes

2

uien

1

rode paprika

1

prei

100 ml

woksaus oester-knoflook

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet het kookwater af en vang 100 ml (per 300 g rijst) op. Breng ruim water aan de kook, kook hierin de snijbonen 3 min. en giet ze af.

2

Verhit de olie in een wok en roerbak de tofureepjes warm in 3 min. Snijd de ui in dunne halve ringen, maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Was de prei en snijd in dunne ringen. Voeg de ui, paprika en prei toe en roerbak nog 5 min.

3

Voeg de snijbonen, woksaus en het kookwater van de rijst toe en breng het aan de kook. Verdeel de rijst over borden en serveer met de wokschotel.