Ren­dang met kip

(78) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 78

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het loof van de bos peen, laat 2 cm zitten. Schrap of schil de worteltjes.
  2. Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de kipfilet bruin. Schep de boemboe erdoor. Schenk 175 ml water langs de rand in de pan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en stoof 10 min. op laag vuur. Neem de deksel van de pan, zet het vuur hoger en laat het stoofvocht inkoken tot sausdikte.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de worteltjes 2 min. Voeg 100 ml water toe en stoof de worteltjes met de deksel op de pan ca. 10-12 min. totdat ze beetgaar zijn. Voeg de gembersiroop toe en warm nog 1 min. door.
  4. Verdeel de rijst met de kiprendang over 4 borden en leg er de gemberworteltjes bij.

Tip:

U kunt de kiprendang 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Bereid de rijst en de worteltjes op de dag zelf.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.