bewaar
Sgroppino
Sgroppino
bewaar

Sgroppino

De sgroppino als tussengerecht of juist ná het eten: dit Noord-Italiaanse drankje met prosecco en sorbetijs is een hit.

5 min. bereiden
3 uur wachten
515waarderingen

Ingrediënten

8 personen

500 ml

prosecco

100 ml

wodka

1

limoen

1 liter

citroensorbetijs

Dit heb je nodig

  • champagneflûtes

De sgroppino als tussengerecht of juist ná het eten: dit Noord-Italiaanse drankje met prosecco en sorbetijs is een hit.

Aan de slag

1

Zet de prosecco, wodka en champagneflûtes 3 uur van tevoren in de koelkast. Snijd van de limoen 8 dunne schijfjes en snijd ze tot de helft in.

2

Doe het citroensorbetijs in een kom. Klop met een mixer beetje bij beetje de prosecco en wodka erdoor. Schenk de sgroppino in de glazen en steek een limoenschijfje op elk glas. Serveer direct.

algemeenWeetje! Sgroppino komt uit Noord-Italië. Je drinkt het bijvoorbeeld tussen twee gangen door of als verfrissend welkomstdrankje.

Sgroppino

Instructievideo - 01:20 min.