Sukade met witte bonen en snijbonen

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 3 tomaten
- 60 g ongezouten roomboter
- 750 g sukadelapjes
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- 100 ml water (heet)
- 1 kg kruimige aardappel
- 300 g verse snijbonen
- 1 stuk witte bonen in pot (a 300g, uitgelekt)
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de tomaten in parten. Smelt de helft van de boter in een braadpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en braad het vlees kort rondom aan, haal uit de pan. Fruit de ui 5 min. in het achtergebleven braadvet. Doe het vlees, de tomaten, laurierblaadjes en 100 ml heet water erbij en draai het vuur laag. Laat met de deksel op de pan in minimaal 2 uur gaar en zacht worden. Keer het vlees regelmatig en schenk er heet water bij als de jus bijna verdampt.
- Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in 20 min. gaar. Bereid de snijbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de uitgelekte witte bonen en de rest van de boter toe aan de snijbonen en warm goed door. Serveer de aardappelen en de bonen bij het vlees en schep de jus over de aardappelen. Verdeel over de borden.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 48 g
- koolhydraten 50 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Sukade met witte bonen en snijbonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sukade met witte bonen en snijbonen
- 1 ui
- 3 tomaten
Snipper de ui en snijd de tomaten in parten.
- 30 g ongezouten roomboter
- 750 g sukadelapjes
Smelt de boter in een braadpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en braad het vlees kort rondom aan, haal uit de pan.
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- 100 ml water
Fruit de ui 5 min. in het achtergebleven braadvet. Doe het vlees, de tomaten, laurierblaadjes en 100 ml heet water erbij en draai het vuur laag.
Laat met de deksel op de pan in minimaal 2 uur gaar en zacht worden. Keer het vlees regelmatig en schenk er heet water bij als de jus bijna verdampt.
- 1 kg kruimige aardappel
- 300 g verse snijbonen
Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in 20 min. gaar. Bereid de snijbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 stuk witte bonen in pot
- 30 g ongezouten roomboter
Voeg de uitgelekte witte bonen en 30 g boter toe aan de snijbonen en warm goed door.
Serveer de aardappelen en de bonen bij het vlees en schep de jus over de aardappelen. Verdeel over de borden.