Wit­te­kool­sa­la­de met an­sjo­vis­dres­sing

(30) waardeer
lunch 4 personen
3 30

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd elk broodje met een scherp broodmes in de lengte in dunne plakken van ongeveer 1/2 centimeter. Halveer de plakken nog eens in de lengte en bestrijk ze met de olie. Leg ze op een rooster en bak ze in 4-6 minuten goudbruin en knapperig. Verwijder de harde, witte kern uit de kool en snijd de bladeren in zo dun mogelijke reepjes. Meng de mayonaise, de knoflook, de ansjovisfilets, de peterselie en de azijn. Meng de dressing met de kool, het ei en peper en zout. Schaaf dunne flinters van de kaas. Bestrooi de salade ermee en serveer met het brood.

Tip:

U kunt dit gerecht een paar uur van tevoren maken. De smaken kunnen dan goed in de kool trekken en de kool wordt dan ook wat zachter.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.