bewaar
Chocoladetruffels
Chocoladetruffels
bewaar

Chocoladetruffels

0 min. bereiden
1 uur 10 min. wachten
48waarderingen

Ingrediënten

150 g

pure chocolade

4 eetlepels

slagroom

2 eetlepels

sinaasappellikeur (slijter)

50 g

zachte roomboter

6 eetlepels

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

1

Chocolade in stukken breken. In kleine pan met dikke bodem op laag vuur chocolade met slagroom en likeur laten smelten, regelmatig roeren. Van vuur af boter erdoor kloppen. Mengsel in schaal schenken en in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven, halverwege doorscheppen.

2

Truffelmengsel met dessertlepel uit schaal scheppen en tussen twee handen tot 16 walnootgrote balletjes draaien. Poedersuiker op bord strooien en balletjes erdoor rollen.

tip

algemeenVariaties: Gebruik eens een andere likeur, bv. frambozenlikeur, crème de menthe, koffielikeur of rum.

Ganache maken

Instructievideo - 01:43 min.