bewaar
Indische pindasoep
Indische pindasoep
bewaar

Indische pindasoep

Hou je van Oosterse soep? Deze variant (met behalve kip ook soepgroente, gember, citroengras en koriander) moet je proeven!

40 min. bereiden
redelijk pittig
459waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3 tenen

knoflook

2 cm

verse gember

2 el

zonnebloemolie

3 tl

sambal manis

1 liter

kraanwater

3

kippenbouillontabletten

250 g

verse soepgroente

1 stengel

koelverse sereh citroengras

300 g

kipfilet

6 el

pindakaas

3 el

ketjap manis

3 tl

Ketoembar gemalen koriander

½

citroen

Hou je van Oosterse soep? Deze variant (met behalve kip ook soepgroente, gember, citroengras en koriander) moet je proeven!

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, knoflook, sambal en de gember 2 min. Blus af met het water. Voeg de bouillontabletten en de soepgroente toe. Kneus het citroengras met een mes (zo komen de aroma's beter vrij) en voeg toe aan de bouillon. Laat 30 min. op laag vuur koken.

2

Snijd de kipfilets in stukjes. Voeg na 15 min. toe aan de bouillon. Meng ondertussen de pindakaas, ketjap en koriander in een kom. Verdun met een paar el bouillon totdat het mengsel de dikte van een saus heeft. Roer de pindassaus door de bouillon. Pers de citroen uit en breng de soep op smaak met het sap en eventueel nog wat ketjap. Verwijder voor het serveren het citroengras.

tip

serveertipGarneer eventueel met wat taugé en rode peper.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.