bewaar
Thaise roerbakschotel met sappige kip
Thaise roerbakschotel met sappige kip
bewaar

Thaise roerbakschotel met sappige kip

20 min. bereiden
119waarderingen

Ingrediënten

300 g

witte rijst

3 el

zonnebloemolie

400 g

Thaise

1 pakje

kokosmelk

1 zak

Oosterse

1 bakje

boemboe voor nasi goreng

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olie en bak de kip rondom aan. Voeg de kokosmelk toe, zet het vuur laag en laat de kip in 10 min. zachtjes gaar worden. Niet laten koken, want dan wordt de kip droog. Verhit ondertussen 1 el olie in een wok en roerbak de helft van de groenten op hoog vuur in 5 min. gaar maar nog knapperig. Schep de groenten uit de pan en houd apart. Verhit 1 el olie en roerbak de rest van de groenten. Doe de eerste portie weer in de pan, schep de boemboe er doorheen en roerbak nog 2 minuten. Verdeel de rijst en de groenten over 4 kommen of borden en schep de kip met kokossaus erop.

tip

algemeenEen authentieke Thaise smaak krijgt u door de kip te bestrooien met fijngesneden koriander en te besprenkelen met een beetje limoen.