bewaar
Plaatpizza met spinazie en twee soorten kaas
Plaatpizza met spinazie en twee soorten kaas
bewaar

Plaatpizza met spinazie en twee soorten kaas

Lekker uit de hand eten. Half kant-en-klaar, half zelfgemaakt.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
200waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 tenen

knoflook

1

rode paprika

6 el

traditionele olijfolie

1

koelvers pizzadeeg met tomatensaus

300 g

verse bladspinazie

1 bol

mozzarella

50 g

Grana Padano kaasflakes

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Lekker uit de hand eten. Half kant-en-klaar, half zelfgemaakt.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Pers de helft van de knoflook uit. Snijd de paprika in reepjes. Verhit 2 el olie in een hoge pan. Bak de ui, knoflook en de helft van de paprika 4 min. op middelhoog vuur. Schenk het potje tomatensaus erbij, laat 5 min. zachtjes koken en pureer de saus met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit 1 el olie in een hapjespan en voeg hieraan in gedeelten de spinazie toe. Pers de rest van de knoflook uit en bak deze mee. Laat de spinazie goed uitlekken en druk het vocht eruit.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de ovenplaat met 1 el olie. Leg het deeg erop en verdeel hier de tomatensaus over. Verdeel daarna eerst de spinazie en dan de rest van de paprika erover.

4

Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel over de pizza. Bestrooi met de Grana Padano. Besprenkel met de rest van de olie. Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.

tip

combinatietipLekker met een groene salade.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.