Plaatpizza met spinazie en twee soorten kaas
Lekker uit de hand eten. Half kant-en-klaar, half zelfgemaakt.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 6 el traditionele olijfolie
- 1 koelvers pizzadeeg met tomatensaus (600 g)
- 300 g verse bladspinazie
- 1 bol mozzarella
- 50 g Grana Padano kaasflakes
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui. Pers de helft van de knoflook uit. Snijd de paprika in reepjes. Verhit 2 el olie in een hoge pan. Bak de ui, knoflook en de helft van de paprika 4 min. op middelhoog vuur. Schenk het potje tomatensaus erbij, laat 5 min. zachtjes koken en pureer de saus met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit 1 el olie in een hapjespan en voeg hieraan in gedeelten de spinazie toe. Pers de rest van de knoflook uit en bak deze mee. Laat de spinazie goed uitlekken en druk het vocht eruit.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de ovenplaat met 1 el olie. Leg het deeg erop en verdeel hier de tomatensaus over. Verdeel daarna eerst de spinazie en dan de rest van de paprika erover.
- Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel over de pizza. Bestrooi met de Grana Padano. Besprenkel met de rest van de olie. Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
combinatietip:
Lekker met een groene salade.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 1.220 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Plaatpizza met spinazie en twee soorten kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Plaatpizza met spinazie en twee soorten kaas
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 rode paprika
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een hoge pan. Bak de ui, knoflook en de helft van de paprika 4 min. op middelhoog vuur.
- 1 koelvers pizzadeeg met tomatensaus
Schenk het potje tomatensaus erbij, laat 5 min. zachtjes koken en pureer de saus met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
- 1 el traditionele olijfolie
- 300 g verse bladspinazie
Verhit de olie in een hapjespan en voeg hieraan in gedeelten de spinazie toe.
- 1 teen knoflook
Pers de knoflook uit en bak deze mee. Laat de spinazie goed uitlekken en druk het vocht eruit.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 el traditionele olijfolie
Bestrijk de ovenplaat met de olie. Leg het deeg erop en verdeel hier de tomatensaus over.
- 1 bol mozzarella
- 50 g Grana Padano kaasflakes
Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel over de pizza. Bestrooi met de Grana Padano.
- 2 el traditionele olijfolie
Besprenkel met nog wat olie. Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
combinatietip:
Lekker met een groene salade.