bewaar
Spinaziesoep
Spinaziesoep
bewaar

Spinaziesoep

Kwartiertje de tijd? Maak deze groen(t)esoep. Lekker met kaaskrullen en yoghurt.

15 min. bereiden
104waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

150 g

verse spinazie

380 ml

gevogeltefond

375 ml

water

50 g

Grana Padano kaas

½ bakje

verse basilicum

50 ml

Griekse yoghurt 10%

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Kwartiertje de tijd? Maak deze groen(t)esoep. Lekker met kaaskrullen en yoghurt.

Aan de slag

1

Verwarm de olie in een soeppan en laat hierin, in gedeelten, de spinazie slinken. Schenk de fond en het water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 1-2 min. koken.

2

Pureer de soep en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf krullen van de kaas. Snijd de basilicum fijn. Schep op het laatst de yoghurt door de soep. Bestrooi met de kaaskrullen en het basilicum.